ФИНАЛИ КАДЕТИ (16): Шумен – Тунджа Ямбол 40:69

БК Шумен загуби четвъртия си мач в група Б на финалите за републиканско първенство. Нашите изиграха най-слабия си мач или може би трябва да кажем най-слабото си полувреме на турнира и съвсем закономерно отстъпиха на Тунджа Ямбол с 40:69. Така по всяка вероятност Шумен ще се нареди на четвърто място в група Б и остава да спори за местата от 5 до 8.

Мачът не започна добре и за двата отбора, които се надпреварваха да пропускат и да правят грешки. В средата на четвърта, обаче Шумен се разигра и след няколко добри атаки успяхме да се откъснем в резултата с 8 точки. До края на частта качихме разликата до 13, но тройка на Колев за ямболии им позволи да се оттеглят с пасив от 10. Втората петица на нашите продължи с добрата игра и не позволи на Тунджа да стопи разликата. Четвъртта мина кош за кош и в крайна сметка се оттеглихме с преднина от 9 точки – 28:19.

За съжаление след почивката шуменци бяха неузнаваеми. Изключително добрата зонова защита на Тунджа ни принуждаваше да редуваме трудни стрелби и грешки при разиграването. В нападение за ямболии Матушев отбеляза 3 тройки и добави още няколко точки от пробиви, което разби нашата зона и отборът от Ямбол обърна мача, повеждайки с 14 точки до края на третата част. Нашите отбелязаха едва 2 точки в тази част. Последната четвърт продължи с доминацията на Тунджа и нашият тим не успя да намери правилно решение срещу зоната им и обра доволен брой чадъри под коша на противника (поне това лято момчетата няма да се притесняват, че ще ги вали). Матушев продължи да вкарва необезпокояван, като освен 25 точки добави 5 завършващи подавания и 11 борби. В крайна сметка Тунджа се поздрави с убедителна победа 40:69.

Утре излизаме в последен мач от груповата фаза срещу лидера в група Б – Академик София. Двубоят е с начален час 17.00.