Шумен загуби първия си мач на финалите при кадетите

БК Шумен претърпя поражение в първия си мач от финалния турнир за републиканско първенство. Нашият тим отстъпи на Доростол Силистра с 29:44 в доста нервен и неприятен за наблюдаване мач. Това е трета загуба на Шумен от този съперник през сезона, като предишните две загуби дойдоха в турнирите от регион „Добруджа“.

Мачът започна нервно и за двата тима и пропуските се редуваха под двата коша. Първите петици и на двата отбора направиха един куп грешки, все пак по-съобразителни бяха силистенци, които проявиха по-голяма воля и обираха повечето от борбите под кошовете. Втората четвърт премина в същото русло, грешки и пропуски от чисти стрелби, от които се възползва Доростол и до почивката натрупаха комфортна преднина.

Второто полувреме започна много по-добре за Доростил и те успяха да вдигне преднината до 20 точки, благодарение на борбата под кошовете, когато все пак нашият тим се събуди и намалихме преднината до десетина точки. Времето работеше срещу шуменци и в самия край на мача Доростол успя да затвърди победата си.

Основни причини за загубата можем да посочим липсата на самочувствие и борбеност за нашия тим. Не можем да отречем добрата игра на Доростол в защита, но нашият тим пропусна изключително изгодни стрелби, които се оказаха решаващи за изхода на мача.

Следващият мач на БК Шумен е утре от 15.15 часа срещу Видабаскет и ще можете да го наблюдавате на живо от излъчването на BGbasket.com