4 от 4 за кадетите (16) на зоналния турнир

Четири победи в четири мача записаха кадетите (16) на БК Шумен на зоналният турнир провел се във Велико Търново. След вчерашните победи над Левски София и Етър 49, днес Шумен постигна нови два успеха побеждавайки Дунав Русе с 53:34 и Чавдар Троян с 49:43. Така възпитаниците на Янко Янков се класират за финалите на републиканско първенство, които ще се състоят в София в началото на юни.

В първия двубой срещу Дунав Русе нашият тим изигра страхотно първо полувреме и показа, че е по-класния отбор. През втората част Шумен затвърди успеха и дори успя да съхрани сили за последния мач срещу Чавдар Троян. Двубоят срещу троянци бе много по-оспорван. И двата отбора играха много добра защита и закономерно нито един от тях не успя да се откъсне напред в резултата. В края на срещата Шумен показа много по-голяма борбеност и желание за успех, което ни помогна да спечелим с 49:43. Треньорът Янко Янко заяви, че е изключително доволен от всички свои състезатели, като всеки от тях е допринесъл с играта си за този успех. Той подчерта, че този успех не бива да бъде преувеличаван, защото този отбор има много по-голям потенциал и трябва да покаже истинските си възможности на финалите през юни.

Така след близо 4 години Шумен ще има представители на финали на републиканско първенство в която и да е възрастова група (последният път това сториха през сезон 2011/12 Георги Денчев и компания). Този успех е показател за израстването на тима и успешната политика на БК Шумен да дава възможност на момчетата да трупат опит в мъжката А група, където те също доказаха, че имат огромен потенциал и изиграха страхотен сезон 2015/16.

Следете нашият сайт в секция Програми, както и нашата Фейсбук страница, за да разберете какъв ще е жребият на кадетите за финалите и на кои дати ще се проведат мачовете.