Кадетки (16): Две победи за Шумен на третия турнир в I Дивизия – Изток

Кадетките на Шумен записаха две победи на третия турнир в I Дивизия зона Изток. На турнирът провел се в град Сливен, нашият тим се наложи над домакините от Тони-7 с 52:23 и над Спартак Плевен със 78:46. Победата над плевенският тим е особено важно, защото по-рано през сезона записахме загуба, но с по-малка разлика – 46:59, което би ни пратило преди Спартак ако сме с равен брой точки.

Първият двубой срещу домакините от Тони-7 започна добре за нашия тим, който си осигури разлика от 9 точки – 14:5 след 10 минути игра. Втората част също бе за Шумен – 13:8. Кадетките ни събраха самочувствие и спокойствие от преднината и през второто полувреме продължиха да играят по-добър баскетбол от съперника. Шуменки взеха убедително и третата четвърт с 14:3, в последната част въпреки, че имаше отпускане и пазехме сили за втория мач, нашите момичета добавиха още 4 точки към аванса си, за да затворят мача при 59:46.

Вторият двубой срещу силния отбор на Спартак започна с много добра защита за нашите кадетки. Шумен допусна едва 7 точки в първата четвърт но вкара 14. През втората част плевенчанки започнаха да вкарват, но и нашите момичета показаха много добра стрелба и спечелиха втората четвърт с 19:18. След подновяване на играта за второто полувреме, шуменки играеха освободено и продължихме да вкарваме с отличен процент при стрелбата. Защитата бе също на ниво и третата четвърт бе спечелена безапелационно – 26:10. В последната част Спартак не успя да промени играта и Шумен добави още 8 точки към преднината за крайното 78:46.

Шумен е на трето място в класирането с 3 победи и 3 загуби. Първи са Светкавица с 5 победи, втори Спартак с 4 победи, а Тони-7 е четвърти без спечелен мач. Следващият турнир ще се играе на 3 март в Шумен.