Кадетки (16): Шумен е четвърти в I дивизия

Кадетките на Шумен до 16 г.завършиха на 4 място в I Дивизия за сезон 2022/23. Нашият тим отстъпи и в двата си мача от Файнъл Фоур турнира, който се проведе в Търговище. В полуфинала Шумен отстъпи на Спартак Плевен в драма с 31:34, а днес загуби и от отбора на Орфей с 36:48.

В полуфиналния мач, нашият тим не започна добре в първата четвърт. Нападението ни не вървеше, а агресивната защита на Спартак Плевен спомогна за това Шумен да стигне до само 4 точки. Все пак и нашите момичета играеха добре в защита, което помогна да изостават със само 4 точки след една четвърт. Във втората част и двата отбора започнаха да играят по-уверено и се стигна до по-резултатен баскетбол. Шумен бе с една идея по-добър в нападение и намали с една точка изоставането си преди почивката. През второто полувреме на терена имаше много борба. И двата отбора искаха много победата и се раздаваха до последно. Шумен взе третата четвърт със 7:6 и влезе само с две точки изоставане преди последния период. Спартак обаче се бореше със зъби и нокти за всяка топка и удържаше аванса си в почти цялата четвърта част. Някой меко казано странни свирки на съдиите изнервиха шуменските момичета и за съжаление не стигнахме до обрата. Спартак се класира за финала на I Дивизия след 34:31.

В днешния мач Шумен се изправи срещу отбора на Орфей Кърджали. Нашият тим отново влезе в двубоя със „закъснение“ и след 10 минути игра вече изоставаше с 10 точки. Нашият тим игра значително по-добре през втората четвърт и я взе с 12:10. След почивката шуменските кадетки продължиха да показват по-добър баскетбол и след 30 минути игра авансът на Орфей бе смъкнат до 5 точки. За съжаление в последната четвърт кадетките на Кърджали демонстрираха истински хъс за победа. Те ограничиха нашия тим то 5 точки, вкараха лесните си стрелби и след 12:5 в четвъртата част се поздравиха с успеха и бронзовите медали в I Дивизия.