Кадетки (16): Шумен завърши с две победи в I Дивизия – Изток

Кадетиките на Шумен завършиха първия етап в I Дивизия – Изток с две победи. На последния турнир от този етпа, който се проведе в Шумен, кадетките ни победиха в първия мач Ънстопаблъ Добрич с 54:19, а във втория спечелиха срещу Спартак Плевен със 70:29. Шуменки завършват на второ място в региона с 3 победи и 1 загуба. Първи са Светкавица Търговище без загуба.

Първият мач срещу Ънстопабъл започна равностойно, но в края на първата четвърт шуменските кадетки показаха по-добра игра и взеха частта с 13:8. Втора шуменска петица бе безупрчена и взе втората част с 15:2, осигурявайки аванс от 18 точки на почивката. Третата четвърт отново бе за Шумен, който с по-добра игра в нападение и точен мерник сложи още 8 точки към преднината. В последната част Ънстопабъл нямаше сили за обрат и нашите кадетки спечелиха мача с 54:19.

Шумен влезе силно и във втория мач. Първата ни петица надигра тази на Спартак Плевен с 24:5 в първата четвърт. Втората шуменска петица не бе убедителна, а Спартак изигра много силна втора четвърт в защита, което им помогна да намалят изоставането си с 3 точки преди почивката. Шумен обаче излезе много мотивиран за победа през второто полувреме и след изключително силна игра в нападение през третата четвърт кадетките ни вакара 31 точки срещу само 6 за съперника и напрактика си осигури победата. В последната част мачът се доиграваше, а Шумен се поздрави с победа 70:29.