Кадетки(16): Шумен загуби и двата мача от лидерите в регион „Добруджа и Мизия“, група А

Шуменските баскетболистки до 16 г. загубиха и двете си срещи от последния турнир в група А на регион „Добруджа и Мизия“. Нашият тим игра срещу лидерите в класирането Дунав Русе и Светкавица Търговище. Тимът ни загуби от домакина на турнира – Светкавица с 25:74, отстъпихме и на Дунав с 54:24. В крайното класиране Шумен остана на последното 5 място. Светкавица спечели А група с 4 победи, а втори е Дунав с 3 победи и 1 загуба.

Първият двубой бе срещу домакините от Търговище. От самото начало по-високите кадетки на Светкавица наложиха доминацията си под двата коша. Шуменската стрелба от разстояние не вървеше особено добре и не успявахме да се справим в борбите под коша. Шумен отбеляза само 3 точки през първите 20 минути, а Светкавица записаха 43 и мачът не практика бе решен. През второто полувреме шуменските момичета все пак започнаха да играят по-добре в нападение, но защитата ни не успяваше да спре атаките на Светкавица и те спечелиха и третата четвърт 23:8. В последната четвърт Шумен най-после показа потенциал и спечели частта с 14:8.

Вторият двубой срещу Дунав също започна слабо за Шумен. Нашият тим почти не стигаше до точни изстрели. Дунав спечелиха убедително с 16:2 първите 10 минути. Втората четвърт бе отново за Дунав след 15:6. Както в предния двубой със Светкавица, така и в този мач отстъпвахме ръстово на противника. Дунав си осигури победата в третата четвърт след 13:5. Шумен отново направи силна последна четвърт, която спечелихме с 11:10, но крайната победа бе за противника.

За кадетките на Шумен предстои участие в заключителния етап на регион „Добруджа и Мизия“, където ще се борим с отборите на Вихър, Зограф Трявна и Спартка Плевен за местата от 5 до 8. Шумен ще е домакина на срещите, които ще се проведат на 10 и 15 април в зала „Младост“.

Снимка: архив на БК Шумен