Момичетата и кадетките на Шумен с контроли през уикенда

Момичетата на Шумен до 12 г. и кадетките до 16 г. изиграха две контроли този уикенд. Отборите ни гостуваха на една от най-силните школи в женското направление в регион „Добруджа“ – Светкавица Търговище. Контролите бяха изключително необходими, тъй като заради пандемията от КОВИД-19 много от мачовете през есента бяха отложени и момичетата ни не успяха да натрупат игрова практика. Контролите послужиха и на треньорите да обиграят повечето момичета, които досега тренираха в различни смени и нямаха възможност да играят заедно.

Съвсем очаквано шуменки загубиха срещите си и при момичетата до 12, и при кадетките до 16 г., но силен съперник като Светкавица не бе избран случайно за тези мачове. Важно бе нашите баксетболистки да разберат срещу колко сериозни съперници предстои да се изправят през сезона и да се мотивират да тренират още по-усърдно. Точно в мачовете срещу силни съперници треньорите могат да видят, кои момичета проявяват най-голям характер и са непримирими на терена, въпреки изоставането в резултата.

За кадетките на Шумен предстои турнир на 28 февруари, в който ще играем отново срещу Светкавица и срещу Дунав Русе. Момичетата до 12 г. пък чакат да научат съперниците си във втората фаза в регион „Добруджа“, където има да се изиграят още турнири.