Момичета (12): Две страхотни победи в първия турнир за момичетата на БК Шумен

Тази година БК Шумен поднови своите участия в състезания на Българска федерация баскетбол в женското направление. За първа година участваме с отбор при най-малките – момичетата до 12 г. Отборът ни участва в група Б на регион „Добруджа“. Още на първия турнир за годината малките баскетболистки на БК Шумен показаха страхотни умения и съвсем заслужено постигнаха две изразителни победи. Първата срещу силния отбор на Черно море Одесос с 46:14, а втората победа бе дори още по-изразителна срещу Академик Варна с 91:5.

Още в първия си мач за сезона, момичетата водени от треньора Милчо Колев излязоха мотивирани за победа и това си пролича от първите минути. Срещу коравия отбор на Черно море Одесос, нашите момичета влязоха много надъхани в двубоя и за кратко време поведоха убедително в резултата. Само за една четвърт малките шуменки направиха разлика от 9 точки. Втората петица на нашия отбор също показа добри умения и благодарение на добрата си защита продължи да увеличава преднината. Личеше, че момичетата са добре подготвени и знаят какво правят на игрището. Второто полувреме също започна добре за нашия тим, варненки обаче не се даваха и също заиграха добре в защита, като дори на моменти, в желанието да спрат добрите атаки на нашия отбор, бяха по-груби в единоборствата. Това не уплаши нашите момичета и след стабилно изиграни трета и четвърта четвърт те затвориха срещата при 32 точки актив – 46:14.

Във втория двубой за деня, шуменки бяха още по-убедителни. Самочувствието от победата в първия мач, а и по-добрите технически умения бяха в основата на втората победа срещу Академик Варна. Треньорът на Шумен пусна в игра всички момичета, а те показаха, че имат качества за баскетболистки. Успехът за нашия тим дойде при резултат 91:5, като Шумен даде заявка да бъде сред най-силните отбори в регион „Добруджа“ този сезон.

Разбира се предстоят още турнири за малките шуменски баскетболистки. Шуменки ще имат мач срещу четвъртия отбор в група Б на региона – Стар Баскет също от Варна и още един двубой срещу Черно море Одесос във втория турнир, който е предвиден за 08.12.2017, отново в град Варна.