Момичета (12): Нова убедителна победа за малките шуменки

Момичетата до 12 г. на БК Шумен записаха нова убедителна победа в заключителния етап на регион „Добруджа и Мизия“ за разпределяне на местата от 1-во до 7-мо. Нашите победиха Преслав в изтеглен мач от третия турнир на надпреварата. Играният в зала „Младост“ двубой завърши 57:26 в полза на Шумен. С победата се изравнихме по точки с лидера Дунав Русе, но все пак нашият тим има и мач повече, което вероятно ще ни остави зад русенки в крайното класиране.

Двубоят започна отлично за Шумен. Нашият тим пазеше активно, успяваше да открадне топката или си взимаше борбите, което водеше до бързи атаки. Разликата бързо се качи в полза на Шумен и поведохме с 9 точки още в средата на първата част. До края гостенките от Преслав организираха няколко добри атаки и не позволиха на нашите момичета да се оттеглят с по-голяма преднина. Вторите петици на отборите предложиха още от същото – добра защита за Шумен, бързи и резултатни атаки за нашите. Борбите под двата коша също бяха в наша полза. Дори да не успееха да вкарат от първи опит, шуменските баскетболистки си осигуряваха втора и трета възможност чрез борбите. До полувремето разликата беше скочила на 20 точки. През второто полувреме шуменки малко върнаха газта. Не се раздаваха толкова в защита, а и борбите вече бяха 50/50. Все пак по-добрата класа на нашите момичета им позволи да качат още разликата. Най-хубавото, което се забеляза през това второ полувреме беше добрата отборна игра на Шумен. Нашите момичета си подаваха топката, винаги търсеха свободната съотборничка и това им помагаше да стигат по-лесно до отбелязване на кош.

На Шумен предстои да изиграе още един мач в този етап на първенството. Той ще се състои отново зала „Младост“ на 24.03.2018 от 15.00 ч. срещу Росица Поликраище. При победа нашите си гарантират третото място, а при загуба на прекия конкурент за второто място – Светкавица Търговище можем да завършим и на второ място.