Момичета (12): Нови две победи във Варна за малките шуменки

Отборът на Шумен до 12 години при момичетата продължава с блестящото си представяне в група Б на регион Добруджа. Малките шуменски баскетболистки записаха две нови победи на втория турнир от редовния сезон. Шумен се наложи последователно над Стар Баскет с 51:12, а след това победи за втори път през сезона Черно море Одесос с 53:25.

Първият двубой срещу малките представителки на Стар Баскет бе изигран отлично от шуменки, които от самото начало показаха добри качества. Нашите момичета се бореха по цялото игрище, откраднаха много топки от противника и бързо успяха да си натрупат прилична преднина, която увеличаваха плавно до края на срещата. Треньорът на Шумен даде възможност на всички в групата да се включат в игра и да покажат на какво ниво са. Въпреки убедителната победа, е ясно че има да се свърши още работа и момичетата не трябва да се задоволяват с това ниво, защото бе очевидно тяхното отстъпление в отделни елементи като борбата под коша и стрелбата. Нашите баскетболистки можеха да спечелят още по-убедително срещата, но явно подцениха противника през второто полувреме и победихме със само 39 точки.

Вторият мач срещу Черно море Одесос се оказа по-труден, отколкото първия мач срещу този противник игран преди месец. Черноморки бяха подсилили редиците с две високи състезателки, които бяха основното им оръжие в борбата под двата коша. Въпреки, че варненки играха борбено и решени за победа, нашите момичета се показаха като по-технични, пазеха по-добре в защита, а организацията ни на бърза атака беше великолепна и отбелязахме лесни кошове. Още първото полувреме разликата се качи над 15 точки. През второто полувреме Черно море заигра по-добре в защита, но това не бе достатъчно да обърнат срещата. Шуменки поддържаха преднина от 20-на точки, която в края нарасна до 28 и нашите победиха с резултата 53:25.

Предстои още един турнир за нашите момичета, който отново ще се състои във Варна. Играем втори мачове срещу отборите на Академик Варна и Стар Баскет. Мачовете са на 15.12.2017 и въпреки, че вече сме си осигурили първото място в група Б на регион Добруджа, треньорът на Шумен ни увери, че ще се гонят нови две победи.