Момичета (12): Нови две победи и убедително първо място през редовния сезон

Момичетата на БК Шумен до 12 г. записаха нови две победи на последния турнир от редовния сезон в група Б на регион „Добруджа“. Малките дами победиха Академик Варна с 62:14 и Стар Баскет също от Варна с  63:21. Това са втори победи срещу тези съперници и така общият брой победи на шуменки стана 6. Момичетата на БК Шумен заемат първото място в група Б с пълен актив от точки – 12.

Първият двубой за деня бе срещу Академик Варна, когото победихме преди месец. За разлика от предишния двубой този път нашите момичета на тръгнаха толкова добре. През първата част направихме някои пропуски от чисти позиции, а трябва да признаем, че и момичетата от Академик играеха доста по-добре в сравнение с предишния двубой. Във втората четвърт, обаче нашият тим показа силното си оръжие – добра защита и мълниеносна контра атака. Така за кратко време натрупахме добър актив и си осигурихме комфортна преднина преди почивката. Второто полувреме повтори първото. Нашите момичета играеха чудесно в защита, в нападение организираха бързи нападение с пасове помежду си и реализираха своите възможности за точки. Момичетата от Академик се бореха, опитваха се да покажат, че имат качества (и от време на време успяваха), но нашите просто бяха по-добрите на терена. Победата дойде при резултат 62:14 и с успеха Шумен си осигури първото място в групата.

Вторият двубой срещу Стар Баскет беше протоколен, но въпреки това имаше по-голям заряд от първия двубой. Едно на ръка, нашите момичета искаха да завършат с шест победи от шест мача, а от друга страна баскетболистките на Стар Баскет искаха да вземат реванш за загубата в първия мач от сезона. Първата четвърт бе изцяло за Шумен, нашите момичета използваха тактиката от срещата с Академик, добра защита и бързи атаки. Натрупахме разлика, която втората петица на нашия тим успя да задържи през втората четвърт. Третата и четвъртата части също преминаха с много силна игра от нашия отбор, като всяка от петиците ни успя да увеличи точковия актив на Шумен, за да се стигне до крайното 63:21.

Треньорът на отбора Милчо Колев изрази задоволство от желанието и раздаването, което показаха на терена нашите момичета. Все пак той подчерта, че мачовете на истината тепърва предстоят. На пролет ще се сформира плейофна група от най-добрите отбори в регион „Добруджа“, а именно: Шумен, Дунав Русе, Светкавица Търговище и Чардафон-Орловец Габрово. Предстоят много тренировки за малките шуменки, които трябва да подобрят някои елементи от играта си, за да продължат да нижат победа след победа.

Следете сайта и фейсбук страницата ни, за да разберете програмата на момичетата за пролетния дял от първенството.