Момичета (12): Шумен започна участието си във заключителния етап на регион „Добруджа“ с две победи

Момичетата на Шумен до 12 г. записаха две победи на домакинския турнир от заключителния етап за 5/10 място в регион „Добруджа“. Най-младите шуменски баскетболистки победиха днес Вихър 2002 Вълчи дол с 51:12, а след това в драматичен мач се наложиха над Ънстопабъл Добрич с 24:23.

В първия мач срещу Вихър, шуменските момичета започнаха силно и започнаха да трупат аванс от първата минута. Нашият тим водеше след 10 минути игра с 13:6. Втората шуменска петица се справи още по-добре, печелейки втората четвърт с 16:4. След почивката Шумен изигра още две силни части, спечелени съответно с 12:2 и 10:0, което осигури и победата с 51:12.

Вторият двубой срещу Ънстопабъл бе завързан от самото начало. Момичетата и от двата отбора се хвърлиха в здрава битка и се опитваха не толкова да бележат, колкото да не позволят на съперника да вкарва кошове. Момичетата от Добрич изиграха по-силни две първи четвърти, които спечелиха минимално с 6:2 и 4:2. През второто полувреме отборите подобриха играта в нападение. Шумен започна да бележи по-често, но и след третата четвърт гостенките запазиха преднина от 5 точки. В последната четвърт шуменските момичета показаха истински характер, хвърлиха се здраво и започнаха да обръщат резултата в своя полза с по-добре организирани атаки. В крайна сметка Шумен изкова победата с минималното 24:23.

Следващия турнир в регион „Добруджа“ за 5/10 място ще се състои на 22 февруари в Добрич, а там Шумен ще се изправи срещу втория отбор на Светкавица Търговище.