Момичета(12): Две загуби на последния турнир от заключителния етап

Момичетата на БК Шумен до 12 години не успяха да се поздравят с успех в заключителния етап за местата от 1 до 5 в регион „Добруджа“. На втория турнир от този етап, нашият тим допусна две нови загуби – от Светкавица Търговище с 35:56 и от Черно море Одесос с 27:50.

Първият двубой на турнира игран в Търговище ни изправи срещу домакините от Светкавици. Нашите момичета на започнаха убедително и след 10 минути игра изоставахме с 12 точки – 7:19. Втората шуменска петица игра по равностойно и показа по-добра игра в защита. Въпреки това „светкавиците“ спечелиха и втората четвърт макар и минимално – 11:12. Двубоят до голяма степен се реши в третата част. Домакините играха по-съсредоточено, възползваха се от своите шансове и отбелязаха 14 точки, докато шуменки направиха множество пропуска и записаха едва 6 точки. Последната част отново бе равностойна, а Светкавица игра, за да запази резултата и успя да го направи, поздравявайки се с успех – 56:35

Вторият двубой на Шумен бе срещу Черно море Одесос. Варненки започнаха срещата ударно и само за една четвърт си осигуриха комфортен аванс – 22:8. Във втората и третата части Шумен игра много по-равностойно, но Черно море продължи с по-добрата игра в нападение и разликата се качи с още 5 точки в тяхна полза. В последната четвърт нашият тим като че ли се предаде и варненки лесно я спечелиха с 8:4, с което и мача с 50:27.

Така с четири загуби, нашият тим завършва на пето място в региона и ще трябва да играе в друг регион на зоналните квалификации за републиканско първенство. Очакваме да научим съперниците на момичетата ни до 12 години и в кой регион ще се играят турнирите за класиране на републиканско.