Момичета(12): Две убедителни победи на първия турнир в група А на регион „Добруджа“

Малките шуменски баскетболистки до 12 г. стартираха участието си в група А на регион „Добруджа“ с две победи. На турнирът провел се днес във Варна, нашите момичета победиха последователно Вихър 2002 с 58:14 и Спартак Варна с 48:18, като по този начин са еднолични лидери в групата.

Първият двубой с Вихър 2002 започна вихрено за шуменските баскетболистки, които наложиха убийствено темпо, както в защита, така и в нападение. Нашите момичета се справиха безупречно и след 19 поредни точки без нито една допусната в първата четвърт, осигуриха комфортен аванс за втората петица. Вторите пет на Шумен също започнаха с добро темпо и бързо увеличиха аванса с още 10 точки. Първото полувреме дойде при комфортна преднина от 30 точки – 34:4. Съвсем логично последва отпускане през второто полувреме в шуменските редици, но въпреки това продължихме да увеличаваме аванса си. До края на мача преднината на Шумен достигна 44 точки за крайното 58:14.

Вторият двубой срещу Спартак Варна също започна отлично за Шумен. Нападението ни вървеше отлично и нашите момичета вкараха голяма част от опитите си за стрелба. Защитата ни също бе на ниво и след 10 минути вече водихме с 15 точки. Втората петица не бе толкова ефективна в нападение, но пък защитата бе повече от добра срещу вторите пет на Спартак. Не допуснахме нито една точки и увеличихме аванса с още 7 точки преди второто полувреме. През второто полувреме момичетата просто се забавляваха на терена и играеха своята игра. Разликата достигна 30 точки и спечелихме мача с 48:18.

Следващият турнир е домакински. На 23.11.2019 (събота) посрещаме в Шумен отборите на Ънстопабъл и Черно море Одесос.