Момичета(12): За втора поредна година Шумен е без загуба през редовния сезон на регион „Добруджа“

Момичетата на БК Шумен до 12г. спечелиха безапелационно група B на регион „Добруджа“. След като нашите момичета записаха две победи в първия турнир, днес малките шуменки се поздравиха с нови две победи. Отборът ни победи Черно море Одесос с 45:31 и Академик Варна с 45:22 на втория турнир, провел се във Варна. Така с четири победи от четири мача шуменските момичета печелят убедително първото място в група B.

Първият мач за деня противопостави Шумен на Черно море Одесос. Домакините от Варна превъзхождаха физически нашите, но това не попречи да започнем ударно мача и да поведем с 9:0. Момичетата от Черно море не се уплашиха и заиграха изключително мотивирано, на ръба на правилата, използвайки максимално физическото си предимство. Това им позволи да се върнат в мача и да края на първото полувреме поизравниха резултата. Второто полувреме започна с нов натиск на Черно море, но шуменки не се уплашиха. Нашите момичета дори се мотивираха и играеха изключително концентрирано. С по-добра игра в нападение,Шумен започна да трупа преднина, която в края на мача придоби двуцифрено изражение – 45:31 в полза на шуменските баскетболистки и трета поредна победа.

Последния мач изправи Шумен срещу другия варненски отбор – Академик. Момичетата от Академик също превъзхождаха нашите ръстово, но това не смути ни най-малко шуменки. От самото начало на мача дамите в зелено наложиха своя ритъм на игра. Първата петица на Шумен натрупа крехка преднина, която бе увеличена от втората ни петица и до полувремето имахме аванс над 10 точки. През второто полувреме нашият тим продължи да показва по-добри баскетболни аргументи и преднината достигна над 20 точки в края на мача – 45:22.

За втора поредна година най-малките шуменски баскетболистки печелят своята група в регион „Добруджа“ с пълен актив от точки. На шуменските момичета предстои участие в заключителния етап за разпределяне на местата от 1 до 5 в регион „Добруджа“. На този етап противниците вече са доста по-сериозни и ако искат да продължат с победите, малките шуменски дами ще трябва да положат още усилия в тренировките. Следете сайта ни и фейсбук страницата, за да разберете програмата на момичетата до 12г.