Момичета(12): Шуменки загубиха в последните си мачове от заключителния етап на регион Добруджа

Момичетата до 12г. на БК Шумен загубиха и двете си срещи от финалния турнир на заключителния етап за разпределяне на местата от 1 до 5 в регион „Добруджа“. На турнирът провел се днес в Русе, шуменки отстъпиха последователно на Черно море Одесос с 20:37 и на Светкавица Търговище с 15:66. Така Шумен завърши с 1 победа и 3 загуби и остава на 5 място този сезон в региона. Черно море Одесос и Доростол Силистра (когото победихме на предния турнир) също завършват с 1 победа и 3 загуби, но заради по-добри показатели в преките двубои между трите отбора варненки заемат трето място, а Доростол са четвърти. Убедителен първенец на регион „Добруджа“ този сезон са момичетата от Дунав Русе, а второто място остава за Светкавица Търговище.

Първият двубой на малките шуменски баскетболистки днес бе срещу Черно море Одесос – отбор, който победихме през редовния сезон с 45:31 и то на неговия терен. Мачът започна добре за Шумен и първата петица на нашия тим поддържаше крехка преднина в първата част. Втората петица на варненки обаче се оказа доста по-силна от нашата втора петица и закономерно резултатът се обърна в полза на Черно море. Второто полувреме започна отново силно за шуменки, но нашият тим бързо отпадна физически в средата на частта, което позволи на варненки да увеличат преднината си преди последната четвърт. Последната четвърт бе равностойна през голяма част от времето си, което позволяваше на Черно море да поддържа аванс от десетина точки. В края обаче момичетата то морската ни столица натиснаха повече и се добраха до победа с преднина – 37:20.

Вторият двубой срещу Светкавица Търговище започна лошо за Шумен от самото начало. По-едрите и високи момичета от Търговище доминираха под двата коша от самото начало и осигуриха комфортна преднина на съотборничките си от втората петица. Втората четвърт бе копие на първата – „светкавиците“ вкарваха своите стрелби, докато нашите момичета направиха множество пропуски, като трябва да отчетем и отличната защита на Търговище. През второто полувреме Светкавица на намали темпото и продължи да бележи на контра-атака. Края на мача дойде при стабилна преднина за търговлийки – 66:15.