Момичета(12): Шуменки не записаха победа в първия турнир от регион Добруджа

Шуменските момичета до 12 г. започнаха с две загуби участието си в група Б на регион „Добруджа“. В първия турнир, провел се днес в Търговище, нашият тим отстъпи на домакините от Светкавица с 22:78 и на Вълци Разград с 20:83.

Първият мач за деня ни изправи срещу Светкавица Търговище, които още на баскетфестивалите през пролетта показаха силна игра и заявка да бъдат сред водещите в региона. Очаквания за труден мач на Шумен се оправдаха и още първата част „светкавиците“ наложиха своя стил на игра, печелейки убедително с 30:4. През втората четвърт Шумен показа значително по-добра игра в защита и по-малко грешки, но и тази четвърт отиде в сметката на домакините – 10:6. След подновяване на играта през второто полувреме Светкавица продължи да увеличава преднината си и до края на третата част вече имаше аванс от 46 точки. Нищо не се промени и в последната четвърт, която търговлийки спечелиха с 20:10 за крайното 78:22.

Вторият ни мач бе срещу отбора на Вълци Разград, които също показаха апетити към първото място в група Б на региона, побеждавайки Дунав с 61:18 в първия си мач. Вторият мач на „вълците“ срещу шуменки бе дори още по-лесен за спечелване. 22:3 в първата част и 20:8 във втората решиха мача още реди почивката. Разградчанки не намалиха темпото през второто полувреме и спечелиха убедително третата част с 23:6 и четвъртата с 18:3, за крайното 83:20.

Вторият турнир от група Б ще се състои в Разград и Шумен ще изиграе два нови мача – срещу Дунав Русе и реванш срещу Светкавица. Мачовете са на 24 ноември.