Момичета(12): Шуменки приключиха с победа участието си на финалите

БК Шумен завоюва 13-то място в България при момичетата до 12г. след като победи Септември 97 с 47:36 в мача за 13-14 място. Това е уникален успех за шуменския дамски баскетбол, който не беше постигал подобен успех скоро. Припомняме ви, че това е първия сезон, в който отбор на БК Шумен в женското направление участва в първенствата на БФБ след дългогодишно отсъствие. Затова считаме, че 13-то място при 12-годишните е успех и вървим в правилната посока.

В последния си мач за сезона Шумен се изправи срещу Септември 97 София в пряк сблъсък за 13-то място. Нашите момичета не започнаха убедително в първата четвърт. Първоначалното притеснение обаче бе за кратко и шуменки изравниха играта. През втората четвърт нашите продължиха да показват отлични качества както в защита, така и в нападение. През второто полувреме защитата на шуменки се оказа решаващия фактор в двубоя. Нашият отбор започна постепенно да трупа преднина, която в края на срещата достигна 11 точки. Последния съдийски сигнал дойде при резултат 47:36 в полза на Шумен и заслужено 13-то място.

Шампион при 12-годишните стана отборът на Рилски спортист, който победи на финала Асеновец 2005 с 56:43. За третото място Локомотив София спечели срещу Черноморец 2014 драматично с 51:49 и грабна бронзовите медали. Вижте всички мачове и класирането в нашата секция „Резултати