Момичета(12): Шуменки стартираха с две загуби участието си във финалите

Момичетата на БК Шумен до 12 г. не успяха да запишат победа в първия ден на финалите на републиканско първенство, които се провеждат в Самоков. Нашият тим отстъпи на Дунав Русе с 33:45 и на Левски София с 23:54.

Първият мач на шуменки в група Б ни изправи срещу познатия съперник от зона „Добруджа“ – Дунав Русе. Нашият тим започна слабо мача и след 10 минути игра отстъпваше с 13:4. Втората петица на Дунав също показа по-добра игра и закономерно на почивката русенските момичета водиха с 16 точки – 23:7. През второто полувреме Шумен подобри значително играта си и започна да бележи по-често в коша на противника. Дунав обаче също играеше добре в нападение и успяваше да поддържа преднината си от 16 точки. В края на срещата Шумен опита с по-активна защита да се върна в мача, но успяхме да свалим само 4 точки от преднината на съперника и записахме поражение – 45:33.

Вторият двубой бе срещу софийският Левски. „Сините“ момичета показаха по-добри качества и в двете фази на играта. Отлични бързи атаки, завършени с кошове, а защитата им не даваше никакви възможности за кош на Шумен. Както в мача с Дунав, така и в този мач, нашият тим записа изоставане от 16 точки на полувремето. През третата четвърт софиянки продължиха с по-добрата игра и всичките ни надежди за обрат бяха разбити. Срещата завърши с успех за „сините“ – 54:23.

Днес шуменки ще изиграят още две срещи. Първият мач е срещу добре познатия отбор на Светкавица, а вторият е срещу софийският Локомотив.