Момичета(12): Шумен без победа в груповата фаза на финалите

Шумен не успя да запише победа в груповата фаза на финали при момичетата до 12 г. След двете поражения в първия ден, вчера и днес нашите момичета записаха още три загуби.

Първият мач на шуменки вчера бе срещу силния отбор на Светкавица Търговище. Първата шуменска петица започна мача много мотивирано и изглеждаше, че настроението в отбора бе на ниво въпреки загубите в първия ден. Нашите момичета се раздадоха в защита и поведохме с 13:8 след 10 минути игра. За съжаление преднината ни бе бързо загубена във втората четвърт. Светкавица показа страхотна стрелба и спечели с 23:4 втората част. До края на мача шуменки не успяха да стопят разликата и отборът от Търговище се поздрави с победата – 62:35.

Вторият мач на Шумен за деня бе срещу Локомотив София. Срещата започна лошо и за двата отбора, които се скъсаха да пропускат стрелбите си. Локо все пак спечели частта с 4:1. Втората петица на Шумен показа много по-добра игра и започна де бележи, своите възможности, за съжаление софиянки също се възползваха от открилите се стрелби и успяха да удържат крехък аванс преди почивката. През второто полувреме по-добрата защита на Локомотив им помогна да спечелят третата четвърт с 11:4. Шумен изравни играта през последната четвърт, но софийският отбор запази преднината си и записа победа – 36:28.

Последния мач в груповата фаза бе днес и изправи Шумен срещу Яворов Гоце Делчев. Двубоят започна равностойно, но както в мача със софийското Локо, така и в този мач първата петица на Шумен изпитваше затруднения да бележи кошове. Добрата защита на нашите момичета все пак не позволиха на Яворов да натрупа преднина, като след 10 минути изоставахме само с точка. Втората част също бе равностойна и само повече късмет позволи на момичетата от Гоце Делчев да я спечелят с 12:9. Второто полувреме не започна никак добре за нашият тим. Отново заредихме пропуски, а Яворов вкара 4 коша повече и си осигури преднина от 12 точки преди последната част. В последната четвърт Шумен се вдигна и се опита да направи обрат, нашите момичета играеха добре както в защита, така и в нападение. Спечелихме четвъртата част с 18:10, но това не бе достатъчно и Яворов се поздрави с успеха – 36:34.

Шумен остана на последно място в група Б и по-късно днес ще се срещне с отбора на Пирин Гоце Делчев с когото ще спорим за разпределение на местата от 9 до 12.