Момичета(12): Шумен е на финали на републиканско първенство

Момичетата на Шумен до 12 г. се класираха за финалите на републиканско първенство. Малките шуменски баскетболистки се изправиха в петък срещу Дунав Русе и домакините от Светкавица Търговище в мачове за класиране на финалите. И в двата мача нашият тим игра слабо и не показа пълния си потенциал.

В първия мач от турнира нашият тим се изправи срещу Дунав Русе. Началото бе повече от добро за шуменки, които успяха да спечелят първата четвърт с 9:7. Втората петица на нашия тим обаче бе тотално надигран от русенки и след 17:7 в тяхна полза се оттеглихме на почивка с 8 точки пасив. През второто полувреме доминацията на Дунав продължи и след 16:13 в третата и 18:8 в последната четвърт, русенки се поздравиха с успеха – 58:37.

Вторият двубой бе срещу още по-сериозен съперник – Светкавица. Нашият тим изигра перфектна първа четвърт и надигра съперничките си по всички показатели. Това се виждаше и на таблото с резултата, където бе отбелязано 13:4 в полза на Шумен. За съжаление, отново втората петица бе слабото звено на нашия тим. Много грешки и пропуски под кошовете, слаба защита и логично втората четвърт бе в полза на домакините от Търговище – 20:7. През второто полувреме нашият тим игра изключително неконцентрирано и отново допусна множество грешки, а „светкавиците“ се възползваха и взеха третата част с 11:8 и четвъртата със 17:7. Убедителната победа с 52:29 изпрати Светкавица на първо място в зоната, а Шумен остана трети, но се класира за финалите на републиканско първенство, след като четвъртия отбор – Преслав се отказа от участие. Финалите ще се проведат в Самоков между 23 и 26 юли 2020 г.

Снимка: архив на БК Шумен