Момичета(12): Шумен е първи в група А на регион „Добруджа“ с пълен актив от точки

Момичетата на Шумен до 12 г. доказаха, че са най-добри в група А на регион „Добруджа“ след като записаха нови две победи на домакинския турнир, който се проведе днес в Шумен. Нашият тим победи отборите на Ънстопабъл Добрич с 80:11 и Черно море Одесос с 69:16. Така след като записа две победи и на предния турнир, нашият отбор завършва първи с 4 победи от 4 мача и пълен актив от точки.

Първият двубой срещу Ънстопабъл Добрич не започна по най-добрия начин за момичетата на Шумен. Първата петица на нашия отбор направи доста пропуски под коша на съперника. За наша радост, все пак в защита се представихме отлично и спечелихме първата четвърт с 9:3. Втората петица на Шумен обаче се развихри във втората част. Нашите момичета показаха отлична бързина и точност, защото точно чрез бързи атаки вкарахме голяма част от кошовете и си осигурихме отлична преднина от 30 точки. Вдъхновени от добрата игра на своите съотборнички първата петица на Шумен също се събуди и изигра отлична трета част. Нашият тим я спечели убедително с 24:0 и не остави съмнения кой ще е крайния победител. В последната четвърт шуменските момичета не върнаха газта и продължиха да трупат преднината, за да спечелят с крайното 80:11.

Вторият двубой ни изправи срещу нелек съперник. Отборът на Черно море Одесос, който разполагаше с няколко доста високи и технически състезателки. Въпреки ръстовото предимство на варненки, нашите момичета не се стреснаха и показаха отлични технически умения в нападение. Първата ни петица се наложи убедително с 24:2 в първата част. Втората част се оказа доста по-трудна, тъй като втората петица на Черно море играеше отлично в защита. Варненки показаха и по-добра стрелба през втората четвърт и намалиха преднината ни с три точки. Второто полувреме обаче отново започна с отлична игра в защита на Шумен. Само за три минути увеличихме преднината ни с още 10 точки. До края на третата част нашите момичета на допуснаха кош и максимално улесниха задачата на втората петица. В последната четвърт Шумен играеше освободено и успя да отбележи нови 19 точки, затваряйки мача при 69:16 в своя полза.

През пролетта най-добрите три отбора от група А и група Б ще се обединят, за да направят обща шестица, която да определи, кой е най-добрия отбор в регион „Добруджа“ при 12-годишните момичета.