Момичета(12): Шумен загуби от Вълци и Дунав в последния турнир от група Б

Момичетата на Шумен до 12 г. не успяха да запишат победа в последния турнир от редовния сезон на регион „Добруджа“. Днес в Русе шуменки загубиха от домакините Дунав с 30:65 и от Вълци Разград с 26:79 в мачове от група Б. Шумен завършва с 6 загуби участието си в група Б и ще спори за местата от 6 до 9 в региона. Победител в групата са Вълци Разград с 6 победи, второ място за Дунав с 3 победи, а трети са Светкавица също с три победи, но отстъпват на Дунав в преките двубои.

Първият мач на Шумен от турнира бе срещу Вълците. Разгардските момичетата влязоха агресивно от началната топка и логично поведоха още след първите 10 минути убедително с 28:5. Втората петица на Вълци също игра силно и взе втората четвърт с 18:4. През второто полувреме Шумен показа по-добро нападение, но защитата ни не успяваше да спре разградчанки, които записаха нова убедителна победа в групата със 79:26.

Вторият ни двубой бе срещу Дунав, които играеха за второто място. Русенки натиснаха още в първата четвърт и я спечелиха с 18:7. Втората четвърт бе отново за домакините – 17:10. Шумен показа зъби в третата част, но въпреки добрата защита на нашите момичета, нападението ни не бе на ниво и Дунав взе още три точки преднина. В последната част русенки се хвърлиха, а силите на шуменските баскетболистки не стигнаха и разликата скочи почти двойно – 65:30 крайния успех за Дунав.

Шумен ще научи програмата си за заключителния етап в регион „Добруджа“ догодина.