Момичета(12): Шумен записа две важни победи като домакин

Момичетата на Шумен до 12 години записаха две важни победи на втория турнир от финалната фаза за местата от 5 до 11 в регион „Добруджа“. Шуменки бяха домакини на турнира и успяха да се наложат над Дунав Русе 2016-2 с 44:43, както и над Ънстопабъл Добрич с 47:16. Така с 4 победи от 4 мача нашият тим заема първо място във временното класиране.

Първият мач на деня бе срещу дублиращият тим на Дунав Русе 2016. Срещата бе оспорвана през цялото време и се играеше кош за кош. Шуменските момичета проявиха характер и въпреки, че догонваха през първата четвърт спечелиха убедителното втората и третата части с 16:11 и 14:2. В последната част обаче момичетата от Русе показаха класата си и се хвърлиха с всички сили да обърнат мача. Нашите баскетболистки обаче не се дадоха и затвориха срещата с точка аванс в своя полза.

Във втория двубой срещу Ънстопабъл, нашите момчиета играеха много по-освободено. Защитата ни бе отлична и още в първия период показахме класата си, надигравайки категорично противника със 17:0. Втората и третата четвърти бяха по-оспорвани – 9:8 за Шумен и 6:6, но в последната част шуменки затвориха мача подобаващо след 15:2 за крайния резултат – 47:16.

Следващият турнир ще се състои на 9 март във Велики Преслав. Шуменки ще се изправят срещу домакините от Преслав и в директен сблъсък срещу другия непобеден отбор в региона – Вълци Разград.