Момичета(12): Шумен започна заключителния етап с две убедителни победи

Момичетата на Шумен до 12 г. започнаха заключителния етап в регион „Добруджа“ за разпределение на местата от 6 до 8 с две победи. На провелия се днес турнир в шуменската зала „Младост“, нашият отбор победи Ънстопабъл Добрич с 27:68 в първия двубоя, а във втория победи и другия добрички тим – Добрич 93 със 71:6.

Мачът срещу Ънстопабъл започна колебливо и двата отбора си разменяха водачеството като първата шуменска петица все пак успя да взема крехка преднина преди втората част – 15:12. Втората шуменска петица бе тази, която показа доминация. Шуменки позволиха на Ънстопабъл да вкара само 4 точки в частта, докато в нападение се справи отлично и записа 24 точки и Шумен се оттегли с 23 преднина на почивката. През второто полувреме Шумен продължи да бъде убедителен. Третата четвърт бе взета със 17:6, а в последната четвърт въпреки голямата преднина продължи да играе здраво в защита допускайки само 5 точки и отбелязвайки 12 за крайното 68:27.

В мачът срещу другия добрички тим, първата шуменска петица не прояви слабости и бе повече от убедителна – 32:1 в първата четвърт. Втората петица на Шумен буквално заключи коша си и показа, че защитата е силната ѝ страна, като не позволи на Добрич 93 да вкара нито една точка през втората четвърт. Нападението на Шумен обаче не бе толкова убедително както през първата част и записа само 10 точки. През второто полувреме шуменки показаха, че въпреки разликата имат огромно желание за игра и продължиха да трупат аванс – 21:1 в третата четвърт и 8:4 в последната за крайното 71:6.

Вторият турнир от този етап ще противопостави същите отбори, но при разменено гостуване. Мачовете в Добрич ще се играят на 18 март.