Момичета(12): Шумен започна със загуба във финалите на държавното

Шумен загуби от Дунав Русе в първия си мач от група D във финалните на държавното при момичетата до 12г. Нашият тим се бори, но отстъпи от русенки, които показаха повече желание за победа през второто полувреме и заслужиха успеха с по-добрата си игра в нападение. Това бе втора среща между двата отбора през този сезон, като и в мачът за първенство на Североизточната конференция Дунав ни победи през февруари.

В днешния двубой шуменки имаха своите баскетболни достойнства. Въпреки че противника повеждаше на два пъти с над 10 точки, нашите момичета се бориха и намаляваха преднината. Дунав показаха отлични качества в атака и успяваха да завършат много от атаките си с кош. Другият фактор, който бе решаващ за изхода от двубоя бе борбата под кошовете, която бе в полза на русенки. Те използваха предимството си при борбите, за да натрупат разлика през второто полувреме и да си осигурят победата с 53:36.

Утре Шумен ще изиграе оставащите си два мача в групата срещу Асеновец 2005 от 12.30ч и срещу Славия от 19.00ч. При победи в двете срещи нашите момичета имат шанс да се класират сред 8-те най-добри отбора в следващия кръг на надпреварата.