Момичета(12): Шумен не записа победа в първия турнир от заключителния етап

Момичетата на Шумен до 12 г. започнаха участието си в заключителния етап на регион „Добруджа и Мизия“ с две загуби. Нашият отбор записа загуби от Вълци Разград с 28:38 и от Дунав Русе с 35:50 на първия турнир от този етап, провел се вчера във Варна.

Първият двубой за деня ни изправи срещу отбора на Вълци. Нашите момичета влязоха ударно в двубоя и показаха отлична стрелба. Защитата ни също бе на ниво и ограничихме момичетата от Разград до 8 точки, печелейки четвъртта с 9 разлика – 17:8. Втората петица на Шумен обаче излезе плахо на терена. Момичетата ни, повечето от които са с една година по-малко за тази възраст не успяха да разкрият пълния си потенциал в тази част и я загубиха с 9:4. Набрали самочувствие разградските „вълци“ продължиха да доминират и в третата четвърт, печелейки я с 10:5. В последната четвърт Вълци показаха по-голямо желание за победа. Те спечелиха убедително последната четвърт с 11:2, с което и срещата. Краен резултат 38:28 за разградския тим.

Вторият двубой на Шумен бе срещу един от силните отбори в региона – Дунав Русе. Както в мача с Вълци, така и в тази среща шуменки започнаха с много хъс и желание. Първата ни петица показа по-добра игра в първите 10 минути и заслужено поведохме с 15:12. За съжаление отново втората петица на Шумен не успя да се противопостави на противника и след 20 минути игра изоставахме с 8 точки – 30:22. Третата четвърт бе равностойна. Двата отбора заложиха на защита и си вкара едва 7 коша за цялата трета част – 8:6 за Дунав. В последната четвърт русенки затвърдиха превъзходството си, печелейки с 12:7, а по този начин и мача с 50:35.

Следващият турнир ще се проведе на 17 април в град Търговище. Противници там ще са отборите на домакина – Светкавица и отбора на Черно море Одесос.