Момичета(12): Шумен отново без успех, но с много по-добра игра

Момичетата на Шумен до 12 г. не успяха да запишат успех и във втория турнир на група Б на регион „Добруджа“, провел се днес в Разград. Шуменки отстъпиха на Дунав Русе с 34:71 и на Светкавица Търговище с 30:67. Въпреки загубите можем да кажем, че младите шуменски баскетболистки се представиха по-добре в сравнение с първия турнир.

Първият мач за деня изправи Шумен срещу Дунав Русе – традиционно силна школа в женското направление. Първата петица на Русенки очаквано показа по-доба стрелба и се бори повече под двата коша, което им осигури спечелване на първата четвърт с 16:9. Почти същото развитие и във втората четвърт – 16:7 за Дунав. Второто полувреме започна с много агресивна игра за русенки, които реално спечелиха мача в тази част – 31:7. В последната четвърт шуменските момичета се окопитиха, играха много добре в защита и все пак стопиха три точки от изоставането си – 11:8.

Вторият мач бе срещу противник, с когото играхме на първия турнир – Светкавица. В началото на ноември отстъпихме на отбора от Търговище с 56 точки, днес обаче Шумен показа по-добра игра, но не и в първата четвърт, в която показахме много лоша стрелба и отбелязахме само 3 точки срещу 14 на противника. Втората шуменска петица бе по-точна и записа 12 точки, но в тази четвърт защитата ни не бе ниво и допуснахме 22. През второто полувреме Светкавица отново бе по-добрият отбор, но грешките на шуменки в сравнение с първия мач бяха много по-малко и се справяхме по-добре в защита. Все пак Търговище взе и третата част с 15:7, и последната с 16:8, за крайното 67:30.

Последният турнир от група Б в региона ще се състои на 17 декември в Русе и се надяваме Шумен да продължи да подобрява играта си.