Момичета(12): Шумен перфектен на последния турнир в „Добруджа“

Момичетата на Шумен до 12 г. записаха нови две победи в заключителния етап на регион „Добруджа“ за местата от 6 до 9. Като домакин шуменки се наложиха над Добрич 93 със 75:9 и над другия добрички тим – Ънстопабъл с 38:66. Така с 4 победи от 4 мача в тази фаза Шумен зае 6-то място в региона.

Първият двубой срещу Добрич 93 започна ударно за Шумен. Момичетата ни играеха на максимум и спечелиха безапелационно първата четвърт с 30:0. Втората четвърт не бе толкова добра в нападение за Шумен, но защитата отново бе перфектна и отново не позволи на Добрич 93 да запише точки. Така преди почивката Шумен вече беше спечелил мача с 47:0. През второто полувреме съвсем резонно шуменки отпуснаха гарда и не играеха толкова концентрирано. Въпреки това те спечелиха и третата част с 10:8, както и последната с 18:1 за крайното 75:9.

Вторият мач бе срещу другия тим от Добрич – Ънстопабъл. Двата отбора бяха доста по-равностойни в тази среща. Вече бяхме побеждавали Ънстопабъл в предишния турнир и в първата четвърт сякаш имаше леко подценяване, но треньорите на Шумен не позволиха да има изненади и след по-стабилна игра в края на частта Шумен имаше преднина от 7 точки. Втората шуменска петица изигра много силна втора четвърт в нападение. Нашите момичета вкарваха от почти всяка позиция и спечелиха убедително частта с 25:15. Така преди почивката Шумен имаше стабилен аванс от 17 точки. През третата четвърт Ънстопабъл показа, че не може да бъде подценяван. Отборът намали изоставането си с шест точки в тази част и направи мача интересен преди последните 10 минути. Но шуменки само чакаха повод да се разиграят и го показаха в четвъртата част. Шумен я взе убедително с 21:4, а с това и мача  66:38.