Момичета(12): Шумен си гарантира трето място на североизток след нова победа

Момичетата на Шумен до 12 г. спечелиха и последната си среща в заключителния етап на надпреварата в обединения регион „Добруджа и Мизия“. Нашите надделяха в домакинския турнир над прекия конкурент за третата позиция – Росица Поликраище с 60:43. Въпреки, че до края на надпреварата остава още един турнир, в който Шумен няма да участва, то нашите момичета си осигуриха позиция в топ три. В най-интересната среща от турнира провел се днес в Шумен, Светкавица изненада фаворитките от Дунав Русе и спечели с 48:45. Момичетата от Търговище имат да изиграят още два мача, което ще се случи на 31.03.2018 на последния турнир за сезона, именно в Търговище и при две победи ще заемат първата позиция.

Двубоят на шуменки с Росица Поликращие започна колебливо за нашите момичета, които направиха множество пропуски в нападение. Разбира се трябва да отдадем значимото и на защитата на Росица, която бе на много високо ниво в първата четвърт. Все пак и Шумен се справяше добре в защита и не позволи на съперничките да направят разлика. През цялата първа четвърт мачът вървеше кош кош. Нещата не се промениха, когато на терена излязоха и вторите петици на двата отбора. Шумен излезе напред с две-три точки благодарение на здравата борба под кошовете. Нашите момиче обираха повечето топки отскочили от ринга и логично имаха повече възможности за атака. Полувремето дойде при 17:15 в полза на Шумен.

Началото на второто полувреме също започна равностойно, двата отбора си размениха по няколко коша и нито един от съперниците не се откъсваше в резултата. Момичетата на Шумен обаче намериха своя ритъм. Нашите затегнаха още повече защитата, борбите също бяха в наша полза, а кошовете ни идваха след бързи пасове напред. За разлика от първото полувреме, този път нямаше пропуски и Шумен започна да трупа преднина. До края на третата четвърт шуменки бяха увеличили разликата до 10 точки. Втората шуменска петица взе пример от първата и продължи с печелившата тактика. Разликата скочи до 18 точки в средата на последната четвърт. В края нашите се поотпуснаха, но момичета от Поликращие не се възползваха и силите им стигнаха да запишат почетна загуба – 60:43 в полза на Шумен.

Следете сайта ни, за да разберете крайното класиране  регион „Добруджа и Мизия“ след изиграване на последния турнир на 31.03.2017