Момичета(12): Шумен ще се бори за 13 място след нови две загуби в група D

Момичетата на БК Шумен до 12г. записаха две нови загуби във финалите на държавното първенство, провеждащо се в Самоков. В днешните мачове от група D, нашите момичета отстъпиха на Асеновец 2005 с 23:60 и на Славия София с 23:41. Така отборът ни зае последното четвърто място и ще спори за местата от 13-то до 15-то.

Първият двубой за деня бе срещу бойкият отбор на Асеновец 2005. Момичетата от Асеновград, от самото начало на мача показаха, че единственото, което ще ги удовлетвори е победата. През целия двубой асеновградчанки се раздаваха максимално и се бориха за всяка топка, което се вижда и от резултата. Шуменки от своя страна не показаха най-добрите си качества. Защитата на Асеновец 2005 също бе отлична и това ограничи нашия отбор до едва 23 точки. Последната четвърт, при над 30 точки разлика, мачът се доигра, а на терена влязоха всички момичета записани в тимовият лист, за да натрупат опит в този турнир.

След вчерашната загуба от Дунав и днешната от Асеновец 2005, нашите момичета излязоха със спаднало самочувствие срещу отбора на Славия. Въпреки, че в по-голяма част от мача шуменските баскетболистки показаха  равностойна игра, то елементарни грешки в завършващата фаза дадоха отражение върху резултата. До полувремето славистките бяха натрупали преднина от 10 точки. Със здрава защита и борба под двата коша, софиянки довършиха започнатото през второто полувреме. Разликата се качи над 20 точки в тяхна полза, а Шумен записа третата си загуба в група D.

Утре Шумен излиза за честта си в мачовете за разпределение на местата от 13 до 15. Следете сайта ни, за да разберете съперничките на шуменки.

снимка: архив БК Шумен