Момчета(12): Победа и загуба в първия турнир

Момчетата(12) на Шумен започнаха сезона с победа и загуба в първия турнир за сезон провел се днес във Варна. Нашият тим отстъпи със 76:21 от домакина Черно море Тича и спечели срещу Дунав Русе със 77:43. Шуменци се нареждат на трето място във временното класиране след лидерите Черно море Тича и Доростол Силистра.

Първият двубой срещу „моряците“ не започна добре за Шумен. Въпреки, че нашият тим играеше сърцато и се бореше, не успяваше да реализира своите възможности за кош. На обратния полюс бяха Тича, които вкарваха почти всички свои изстрели. Черно море извършиха и доста нарушения в тази първа четвърт, но за жалост шуменските момчета не се възползваха от наказателната линия. Втората петица на двата отбора повтори играта от първата четвърт и във втората. Варненци вкарваха своите възможности, а шуменци правиха множество пропуски. Разликата в полза на Черно море до 25 точки в края на първото полувреме. През второто полувреме шуменските момчета се опитаха да обърнат изхода на мача и в началните минути играха добре, но варненци бързо върнаха формата си от първото полувреме и продължиха да увеличават преднината си. През последната четвърт мача се доигра, а варненци показаха, че независимо от резултата са готови да се борят през всичките 40 минути и спечелиха убедително със 77:21.

Вторият мач за деня изправи момчетата срещу Дунав Русе. Шуменци не се смутиха от загубата в предния мач и излязоха със самочувствие. За разлика от предния двубой, шуменските баскетболни надежди този път показаха точен мерник, а добрите им изяви в защита позволи на тима да поведе още в първата част. През втората част Дунав изравни играта и мачът вървеше кош за кош, а нашият отбор поддържаше аванса натрупан през първата част. В края на полувремето Шумен отново направи силни минути и увеличи разликата до 15 точки. Второто полувреме започна също ударно за нашите. Чудесна защита, бързи атаки и точни изстрели доведоха до 30 точки разлика за Шумен. До края на двубоя момчетата ни не позволиха на противника да намали преднината и се поздравихме с победа – 77:43.

Следващият турнир на Първият отбор на Шумен в тази възрастова група е на 30.11.2018 г. в Русе, а противници ще са Доростол Силистра и Ънстопабъл Добрич.

Снимка: Архив на БК Шумен