Момичета (14): Шумен е първи на Изток въпреки, че не успя да завърши с пълен актив

Момичетата на Шумен до 14 г. записаха победа и загуба в последния турнир на регион „Изток“ в I Дивизия. Нашият тим отстъпи на домакина Чардафон Габрово с 48:53, но победи Ънстопабъл Добрич с 58:37, което бе достатъчно за първото място в региона. Шумен втория Чардафон се класират за финалната четворка на I Дивизия.

В първия мач Шумен се изправи срещу домакините от Габрово. Нашите момичета бяха спечелили първия мач с 22 точки разлика и влязоха в този мач със самочувствие. Шуменки играеха добре в първата част и показаха добра успеваемост в атака. Шумен взе първата четвърт с 19:13, но се видя, че Чардафон е силен отбор, който не се отказва. Още във втората четвърт габровки се хвърлиха яко в защита с ясната цел да обърнат резултата в своя полза. Това намали резултатността и играта се закучи преди почивката, което бе в полза на домакините, които се доближиха на само точка до почивката – 22:23. Чардафон започна силно и третата четвърт. Домакините вкарваха много от своите атаки и до края на частта си осигури преднина от 6 точки. В последната четвърт мача бе равностоен и се играеше кош за кош. Домакините направиха всичко възможност да удържат преднината си и успяха, печелейки мача с 53:48.

Вторият двубой бе срещу добричкия Ънстопабъл. Шуменки бяха мотивирани да се върнат на победния път. Нашият тим показа борбена игра, но и отлични качества в нападение и спечелиха убедително първата четвърт с 22:5. Шумен доминираше играта и през втората четвърт, но не бе толкова убедителен. Добричките момичета показаха повече хъс за игра в края на първото полувреме и разликата се увеличи със само 3 точки в полза на Шумен. През второто полувреме нашите момичета продължиха да са по-добрия отбор и показаха по-добра игра и в третата част, печелейки я с 16:10. В последния период Андрей Джамбазов завъртя целия състав на Шумен, докато Ънстопабъл продължи да се бори и все пак успя да намали изоставането си, но нашите момичета се поздравиха с победа 58:37.