Момичета (14): Шумен е със сребърните медали в I Дивизия

Момичетата на Шумен до 14 г. се окичиха със сребърните медал в I Дивизия. На финалния турнир, който се проведе в Шумен вчера и днес нашият тим записа една победа и една загуба, което им отреди второто място в крайното подреждане в дивизията за сезон 2022/23. Шуменските момичета победиха Балкан Ботевград с 57:37, но загубиха от Чардафон Габрово с 32:48 днес. Така след като вчера Чардафон победи Балкан с 89:53, отборът от Габрово е новият шампион на дивизията а Балкан остава с бронзовите медали.

В първия мач от днешния ден Шумен се изправи срещу Балкан. Нашите момичета показаха много силна игра още в първата четвърт, която спечелиха убедително с 20:5. Втората шуменска петица обаче не се представи на ниво и Балкан скъси дистанцията преди почивката след 18:6 във втората четвърт. През второто полувреме обаче шуменските момичета показаха, че са по-добрия отбор и спечелиха безпроблемно третата четвърт с 19:9. В последната част шуменските момичета показаха и добра тактическа игра, пазейки преднината си, но и пестейки сили преди важния мач с Чардафон. Въпреки това шуменки взеха и четвъртата част с 12:5, оформяйки победа с 20 точки – 57:37.

В мача срещу Чардафон шуменските момичета излязоха пренавити. Много от атаките им завършваха с грешки, а отборът от Габрово успяваше да се справи с пресата на нашия тим и след една четвърт игра имаше преднина от 13 точки – 16:3. Шуменските баскетболистки обаче не се предадоха. Много активна игра в защита, много бързи нападение, позволи на нашият тим да изравни играта във втората част, но резултатът все така бе в полза на Чардафон, които имаха 11 точки аванс преди почивката. Шумен влезе с много голяма мотивация в третата част. Шуменки играеха отлично в нападение, а много откраднати топки в защита ни позволи да се доближим до съперника и дори да изравним – 28:28. Чардафон обаче също показа воля и до края на третия период си върна преднина от 10 точки. В последната част силите на шуменските момичета не стигнаха – това бе техния втори мач за деня, докато Чардафон изигра мача си с Балкан през вчерашния ден. Габровки затвориха мача с много здрава защита и 9:3 в последната четвърт.