Момичета (14): Шумен започна първенството в I Дивизия с две победи

Шуменските момичета до 14 години започнаха ударно шампионата в регион „Добруджа“ на I Дивизия. Нашият тим записа две победи на първия турнир провел се днес в Генерал Тошево. Воденият от Андрей Джамбазов отбор се наложи над домакините от Спортист с 84:11 и над Вихър Вълчи дол с 84:29. Нашите момичета излизат след този турнир като фаворит за спечелване на региона и завръщане във финалната четворка на I Дивизия, след като миналата година стигнаха до сребърните медали в дивизията.

Първият мач срещу домакините от Спортист Генерал Тошево бе решен още преди почивката. Шуменските момичета показаха отлични умения в нападение и взеха първите две части с 30:2 и 21:2. След почивката шуменки не бяха толкова убедителни в нападение, но защитата продължи да бъде перфектна, неизбежно третата и последната четвърти бяха спечели от Шумен с 12:3 и 21:4 за крайното 84:11.

Във втория двубой срещу Вихър сценарият се повтори. Изключително убедителен Шумен в първите две части, в които и нападението, и защитата бяха на най-добро ниво. Шуменските баскетболистки си осигуриха победата още до почивката като авансът им бе 48 точки след 2 изиграни части. През второто полувреме темпото отново бе намалено и отборът на Вихър показа, че има качества за добър баскетбол, но въпреки това шуменки взеха както третата, така и последната четвърти – краен резултат 84:29.

Следващият турнир за шуменските момичета ще бъде на 18 ноември в Шумен. Нашият тим се изправя срещу Ънстопабъл и за втори път срещу Спортист Генерал Тошево.