Момичета (14): Шумен с два нови успеха в източния регион

Момичетата на Шумен до 14 г. записаха нови две победи в източния регион на I Дивизия. Като домакин на втория турнир от надпреварата, нашият тим се наложи над Ънстопабъл Добрич с 89:21 и над Спортбаскет Генерал Тошево с 81:3. Шумен е едноличен лидер в групата с 4 победа от 4 мача.

Първият двубой изправи шуменки срещу Ънстопабъл Добрич. Това бе първи мач между двата отбора този сезон и може би затова шуменки започнаха срещата доста навити за победа. Още от първата четвърт Шумен показа по-силен баскетбол и започна да трупа аванс, който стигна 18 точки до края на първата част. Втората шуменска петица също бе убедителна и взе втория период с 23:8. След почивката Шумен бе дори по-убедителен и взе третата четвърт без да допусне кош – 25:0. Ънстопабъл показа повече зъби в последната четвърт, но дори това не попречи на шуменики да вземат и тази част със 17:7.

Вторият двубой бе срещу познат съперник – Спортбаскет, когото победихме преди месец в първия турнир. Шуменки обаче доказаха, че няма да подцнят никого и отново се хвърлиха за победа от първата четвърт. Първата шуменска петица отвори преднина от 27 точки още в първите 10 минути. Вторите пет на Шумен също бяха безапелационни и взеха втората част с 33:0. И в третата четвърт шуменки не допуснаха кош, но нападението ни вкара само 12 точки след като треньорът на отбора – Андрей Джамбазов изпробва нов стил на игра. Момичетата бързо се нагодиха към този стил на игра и в последната четвърт отново показаха отлични реализаторски способности вземайки частта с 20:2.

Предстои последния турнир от първия етап в източния регион на I Дивизия. В него Шумен ще пътува до Генерал Тошвео, където ще изиграе вторите си мачове срещу Ънстопабъл и Вихър 2002. Срещите са планирани за 18 декември.