Момичета (14): Шумен убедително първи в I Дивизия – зона „Добруджа“

Момичетата на Шумен записаха още две победи на последния турнир от зона „Добруджа“ в Първа Дивизия при 14-годишните момичета. Нашият тим победи като домакин Спартак Варна със 70:18 и Ънстопабъл Добрич с 86:16 и с 6 победи от 6 мача убедително зае първо място в зоната.

В мача срещу Спартак Варна, шуменските момичета започнаха изключително борбено и концентрирано и само след една изиграна четвърт вече имаха преднина над 20 точки – 25:4. Втората петица на Шумен също показа по-добър баскетбол от съперника и увеличи аванса си след 15:6 във втората четвърт. След почивката шуменските баскетболистки продължиха да играят здраво в защита и да не дават шансове за лесни точки на варненки. След 13:2 в третата част и 17:6 в последната четвърт, Шумен записа петата си победа в региона и втора над този съперник.

Последния мач на Шумен от този етап на първенството ни изправи срещу добричкия Ънстопабъл, който бе втори във временното класиране и имаше теоретичен шанс при победа с 41 или повече точки да измести Шумен от върха. Нашите момичета обаче не позволиха на съперника да излезе напред и първата четвърт бе спечелена от шуменки с 12:6. Мачът бе решен във втората четвърт, когато втората шуменска петица изнесе лекция на съперника и след убедителното 27:2 се оттегли на почивка с 31 точки преднина. През второто полувреме шуменските баскетболистки продължиха да доминират и след 26:5 в третата част и 21:3 в последната четвърт завършиха надпреварата в зона „Добруджа“ непобедени – 6 от 6 за Шумен.