Момичета(14): Шумен е на финала в Първа дивизия!

Момичетата на Шумен до 14 г. се класираха за финала на I Дивизия след като днес победиха в полуфиналния мач Шампион 2006 с 58:34. Така утре от 11.00 ч. в зала „Младост“ шуменки ще се изправят в битка за титлата срещу Рилски спортист-2, които победиха в другия полуфинал Локомотив Стара Загора.

Срещата между Шумен и Шампион 2006 започна с превес за шуменските момичета, които поведоха от първите минути с 5 точки. Шампион изравни играта и мачът вървеше кош за кош до края на първата четвърт, която завърши с 6 точки аванс за Шумен – 14:8. Втората шуменска петица показа отлична защита и допусна само една точка във втората четвърт. Добрите действия на шуменки в защита им помогнаха да организират множество бързи атаки, които завършваха с кош. До края на първото полувреме Шумен направи аванса си 29 точки – 38:9.

Шумен продължи със задравата защита и в началото на второто полувреме. Софиянки почти не стигаха до удобни позиции за стрелба в третата четвърт. Шуменки също не показаха добрата ефективност от втората част, но все пак бяха по-добри в нападение и спечелиха и този период с 13:7. В последната четвърт Андрей Джамбазов завъртя целия състав на Шумен в игра, а момичетата на Шампион играеха по-освободено и намекнаха, че не са отобр за подценяване, печелйки последната четвърт с 18:7, което обаче бе крайно недостатъчно за обрат и Шумен се поздрави с крайната победа.

Финалната четворка при 14-годините момичета завършва с утрешните мачове. От 09.00 ч. Шампион 2006 и Локомотив Стара Загора ще излязат в битка за бронзовите медали, а от 11.00 ч. Шумен и Рилски спортист-2 ще решат титлата. Маочвете са в зала „Младост“ в Шумен.