Момичета(14): Шумен е сребърен медалист в I Дивизия за сезон 2021/22

Момичетата на Шумен до 14 г. спечелиха сребърните медали на завършилия днес шампионат в I Дивизия. Нашият тим отстъпи във финалния двубой от отбора на Рилски спортист-2 с 65:50. Това е пореден трофей за женското направление на Рилски спортист този сезон, който освен тази титла има спечелени две купи – при момичетата до 14 и при девойките до 19 г., както и титлата при кадетките до 16 г. Шумен също направи един от най-силните си сезони при момичетата именно тази година. Отборът на Андрей Джамбазов има една единствена загуба през сезона – за съжаление точно на финала, но преди нея нашите момичета записаха 13 последователни победи! Съвсем заслужени сребърни медали за шуменки, които се надяваме догодина да се борят отново за медали!

Днешният финал в шуменската зала „Младост“ започна много оспорвано. Първите петици на Шумен и „Рилецо“ се захапаха яко от самото начало и през цялата първа четвърт резултатът се движеше кош за кош. В края на частта Шумен показа по-голямо раздаване в защита и успя да отбележи два последователни коша за да поведе с 11:8. Втората четвърт отново започна равностойно и двата отбора продължиха да си разменят кошове. В тази част обаче по-настоятелно както в защита, така и в нападение играеха Рилски спортист. В края момичетата от Самоков направиха щурм, който им помогна да се оттеглят на почивка с преднина от 4 точки – 28:24.

През второто полувреме Рилски спортист много агресивно и от самото начало на третата четвърт започна да увеличава аванса си, който до средат на частта достигна 10 точки. Шуменки се опитаха да отговорят и от своя страна изиграха няколко добри защити, но пропуски под коша на противника не ни позволяваше да намалин изоставането си. „Рилецо“ показа много добра стрелба от игра от средно и далчено разстояние и разликата продължи да се увеличава в тяхна полза, достигайки 13 точки – 51:38. В последната четвърт Шумен изравни играта и захапа яко противника. Кошовете за Рилски спортист намаляха, но отново пропуски на шуменските момичета не им позволиха да съкратят изоставането и да се надяват на обрат в последните минути. Момичетата от Самоков изиграха тактически правилно последните минути, позволявайки на часовника за нападение да стигне почти до 0 във всяка атака и затвориха мача с още две точки към аванса си – 65:50.

Отново поздравяваме момичетата на Шумен:

Биляна Антонова
Викториа Недева
Даниела Даромирова
Елеонора Христова
Есен Ахмед
Есра Недим
Илона Крумова
Калина Стефанова
Калина Хараланова
Мелек Зекерие
Мелек Мехмедова
Мирея Панайотова
Нелин Исмаил
Никол Станкова
Преслава Петрова
Сенил Осман
Тинеса Якуб
Юлина Здравкова

Старши треньор: Андрей Джамбазов
Треньори: Звонко Папак, Янко Янков и Иванка Крумова