Момичета(14): Шумен започна сезона с две убедителни победи

Момичетата на Шумен до 14 г. започнаха сезона в I дивизия – регион Добруджа с две победи. Шуменските баскетболистки бяха домакини на първия турнир от този етап и се представиха повече от успешно, постигайки две победи. В първия мач Шумен надигра Вихър 2002 със 100:12, а във втория двубой победихме Спартак Варна с 64:12. Шумен е убедително първи след първите два кръга в региона.

Първият двубой срещу Вихър 2002 започна изключително силно за първата шуменска петица, която надигра съперника убедително във всички показатели. Първата четвърт завърши с 38 точки в наша полза – 40:2. Втората ни петица бе благосклонна към противника, позволявайки му да вкара 6 точки, но разликата скочи още след 20 точки на нашите момичетата във втората четвърт. След почивката Шумен продължи да доминира в нападение, а Вихър така не намери сили и мотивация да отвърне. Шуменки бяха решили да направят 100 точки за откриването на сезона и успяха – 100:12 след последната сирена.

Във втория двубой съперник бе варненския Спартак, който загуби инфарктно първия си двубой срещу Ънстопабъл с 30:31. Шумен обаче не прояви съжаление към варненки и след 26:4 за първата ни петица и 12:0 за втората ни петица си опекохме мача до полувремето. През втората половина на мача треньорите на Шумен – Андрей Джамбазов и Иванка Крумова поставиха задача на момичетата ни да играят организирано и да изпълняват комбинациите в нападение до края без значение, колко отпор срещаме от варненската защита. Нашият тим продължи да доминира, а в игра се появиха всички момичета записани в стартовия лист, включително и 4 момичета от отбра ни до 12 години. Шумен спечели убедително и втория си двубой с 64:12.

Следващия турнир за младите шуменски баскетболистки ще се състои на 23 ноември и съперници ще са Ънстопабъл Добрич и отново отбора на Вихър 2002, от когото очакваме по-здрава игра в добричката зала „Добротица“