Момичета(14): Шумен отново с две убедителни победи в I Дивизия на регион Добруджа

Момичетата на Шумен до 14 г. се поздравиха с две нови победи в I Дивизия на регион „Добруджа“. На втория турнир провел се днес в Добрич, шуменските момичета надиграха убедително домакините от Ънстопабъл с 63:23 и Вихър 2002 със 100:8. Така с 4 победи от 4 мача Шумен е убедителен лидер в дивизията.

Първият мач на шуменските баскетболистки бе срещу връстничките им от Ънстопабъл. Шумен започна отлично срещата и след 19:4 в първата четвърт даде заявка за победата от рано. Втората шуменска петица също доминира и спечели втората част с 18:6. След почивката шуменки продължиха с по-добрата игра и лесно взеха третата част с 16:5. Момичетата от Добрич се опълчиха в последната част, но и тя отиде в актива на Шумен – 10:8 и победа в мача с 63:23.

Вторият ни мач бе срещу противник, когото вече победихме на първия турнир – Вихър 2002. Нищо по-различно не се случи и във втория двубой – пълна доминация на двете шуменски петици през първото полувреме. Те си спечелиха частите с 20:2 и 28:4 и не оставиха никакво съмнение в крайния успех. През второто полувреме шуменските треньори дадоха шанс на всички момичета да се изявят на терена и резултатът отново бе положителен – 30:0 и 22:2 в третата и четвъртата части за Шумен.

Последният турнир в региона ще се състои на 11 декември, а домакини ще са шуменските баскетболистки. Първия мач на Шумен в зала „Младост“ е от 10.00 ч. срещу Спартак Варна, а втората среща е с начален час 15.45 и е срещу отбора на Ънстопабъл.