Момичета(14): Шумен продължава победната си серия и в заключителния етап

Момичетата на Шумен до 14 г. продължават с победите в I дивизия, регион Добруджа. В първия турнир от заключителния етап на региона, като домакин Шумен записа две победи срещу Спартак Варна със 102:19 и срещу Ънстопабъл с 57:12. Шумен е едноличен водач във временното класиране, като до края има една среща и ако спечели ще завоюва първото място в дивизията.

Днешният турнир започна със среща между отборите на Шумен и Спартак Варна. Още първата шуменска петица показа, че шуменските момичета имат повече баскетболна класа от съперника, печелейки първата част с 30:3. Втората петица също бе убедителна – 31:6. През второто полувреме шуменки намалиха темпото, но дори това не попречи да увеличат преднината си след 17:8 е третата и 24:2 в четвъртата части, поздравявайки се с убедителен успех – 102:19.

Вторият мач на Шумен в турнира бе срещу добричкия Ънсопабъл. Отново силно начало за шуменските момичета особено в защита. Въпреки по-слабата си стрелба те успяха да спечелят първата четвърт с 12:3. Втората четвърт бе дори по-добра от гледна точка на защитата и Шумен не позволи на противника да вкара кош, а в нападение записа 14 точки, така на почивката домакините имаха 23 точки преднина. През третата четвърт и стрелбата на Шумен се подобри, а защитата бе все така безупречна. След 22:2 в частта Шумен влезе спокоен в последната четвърт с 34 точки аванс. Ънстопабъл показаха, че могат и да вкарват в последната част, записвайки 7 точки срещу 9 на Шумен, което оформи крайния резултат 57:12.

Последният турнир от заключителния етап ще се проведе отново в зала „Младост“ в Шумен, като съперник на нашите момичета ще е отборът на Вихър 2002 от Вълчи Дол. Срещата е насрочени за 8 март от 11.45 часа.