Момичета(14): Шумен се класира за топ 6 в регион „Добруджа“

Момичетата на БК Шумен успяха да влязат в топ 6 на регион „Добруджа“ след като записаха победа и загуба на втория турнир от надпреварата в група Б. На състезанието провело се в Търговище вчера, нашите момичета записаха победа срещу Преслав с 62:3, но отстъпиха на фаворитът Дунав Русе с 19:58. Така след 4 мача, момичетата ни завършват с показатели 2 победи и 2 загуби, което ги нарежда на 3 място в групата и ги праща в топ 6.

Първият двубой за деня ни изправи срещу местния съперник от Преслав. Със самото започване на двубоя шуменските момичета показаха, че разполагат с много по-добри баскетболни достойнства от съперничките. Нашата първа петица отвори разлика от над 10 точки след много борбена игра в защита и отлична стрелба. Втората петица на Шумен затвърди преимуществото ни и само за едно полувреме Шумен си осигури победата. През второто полувреме треньорът даде възможност на всички момичета в отбора да покажат умения и те го направиха. Въпреки голямата разлика в наша полза, шуменки нито за миг не спряха да се борят. Крайният резултат 62:3 е доказателство за амбицията, с която момичетата на Шумен изиграха този мач.

Вторият мач ни изправи срещу най-силния съперник в групата – Дунав Русе. Нашият тим продължи да играе борбено, както в първия мач. Русенки обаче видимо бяха по-класния отбор и успяха да поведат след една четвърт. Вторите петици на Русе и Шумен показаха равностойна игра. Като на моменти шуменки дори успяваха да намалят разликата. Второто полувреме обаче започна с много агресивна игра на Дунав в защита, която има помогна бързо да качат преднината си над 20 точки. В последната четвърт треньорът на Шумен – Милчо Колев пусна в игра всички момичета. Все пак да не забравяме, че в тази възраст шуменки пропуснаха миналия състезателен сезон и всяко едно от момичетата има нужда от колкото се може повече игрови минути. Дунав се възползва и бързо натрупа още по-голяма разлика и срещата завърши 58:19 в тяхна полза.

Така в крайното класиране на група Б в регион „Добдруджа“ Шумен остана на трето място с 6 точки – 2 победи и 2 загуби. Първи са Дунав с 4 победи от 4 мача, а втори Светкавица, които спечелиха 3 мача и допуснаха загуба само от русенки. В другата група първите три отбора са Доростол Силистра, Черно море Одесос и Ънстопабъл Добрич. Тези шест отбора ще се борят за разпределение на първите шест места в регион „Добруджа“ на пролет.