БК Шумен (12) с нови две загуби

Първият отбор на Момчетата до 12 години на БК Шумен записа две нови загуби в надпреварата в регион Добруджа – А група. На провелия се днес турнир в Русе, нашите се представиха достойно, но силите им не стигнаха за да се поздравят с победа. В първия мач за деня Шумен се изправи срещу домакините от Дунав Русе, които започнаха добре срещата и успяха да поведат в резултата от самото начало. Втората петица на момчетата ни, обаче показа страхотна игра и след добри изяви в защита успяхме да обърнем срещата в наша полза. За съжаление третата четвърт се оказа повратния момент. Първата петица на русенци бе твърде добра за нашата петица и успя да натрупа преднина от 15-на точки. Последната четвърт Шумен се опита да се върне, но силите ни не стигнаха за повече и в крайна сметка Дунав се поздрави с победата – 70:55. Добрата новина от тази среща бе подобрението в играта на Шумен в нападение и отбелязването на 55 точки (за първи път този сезон минаваме границата от 50 точки в една среща).

Вторият мач бе срещу фаворита Черно море Порт. Това бе втори мач за този сезон с моряците, като в първата среща загубихме с 23:73. Все пак, днес нашият тим показа, че е израснал както в техническо отношение, така и в желанието да се раздават на терена. Първото полувреме протече равностойно, двата тима, явно изморени от предишните си мачове през деня, играха в по-бавно темпо и се опитваха да се надиграят с постепенни нападения. През второто полувреме варненци показаха, че са по-добре подготвени технически и физически. Само за една четвърт отвориха сериозна преднина от над 20 точки и в последната четвърт мачът просто се доиграваше. В крайна сметка нова победа за моряците с 56:26.

За първият отбор на момчета (12) остава още един турнир, който ще се проведе във Варна на 13.12.2015. Изправяме се срещу лидера във временното класиране Доростол Силистра и ще изиграем втория си мач срещу Дунав Русе.