Вторият отбор на Момчета (12) започна с победа и загуба

Вторият отбор на БК Шумен във възрастовата група до 12 г. започна с победа и загуба участието си в Б група на регион Добруджа. На провелият се първи турнир за сезона, тук в Шумен, нашият тим загуби първият си двубой от Лудогорец Разград 12:34, но успя да запише убедителна победа във втория мач срещу Светкавица Търговище с 29:10.

Първият двубой срещу Лудогорец нашите момчета започнаха добре, но пресата, която разградчани наложиха па цялото игрище се оказа загадка, която нашият тим не успя да разреши до края на мача. Много често губихме топката при вкарването ѝ в игра, което позволяваше на момчетата от Разград да създават положения пред нашия кош. Дори когато атаките ни все пак стигаха до противниковия кош не успявахме да отбележим, а Лудогорец организираше добри контра атака, които звършваха с кош в по-голяма част от случаите. Друг фактор за победата на разградския тим бе силната игра на техния център, който се възползва от добрите си физически данни и без проблем завършваше успешно голяма част от атаките на своя тим. Разочарованието бе пълно и поради факта, че Шумен често заставаше на линията за наказателни удари, но не успяваше да реализира в 90% от опитите си, което се отрази и на разликата в резултата.

Вторият мач за БК Шумен бе срещу Светкавица Търговщие, които пък загубиха катастрофално първия си мач срещу Черно море Порт -2 с 98:7 и искаха да се реабилитират срещу Шумен. Мачът започна равностойно, но и доста нервно. След 9 минути игра двата тима си бяха вкарали само по 2 коша. Все пак пресата на цяло игрище за нашия тим проработи и логично излязохме напред в резултата. Втората петица на отбора продължи с добрата преса и разликата скочи значително до края на първото полувреме. Шумен набра самочувствие и успяваше да организира добри контра атаки, някои от които завършваха с кош. До края треньорът Андрей Джамбазов завъртя всички състезатели и в крайна сметка Щумен се поздрави с първа победа в тази възрастова група с 29:10.

Следващият турнир за втория отбор на Момчета (12) е на 09.12.2015 и ще се проведе в Търговище. Наши противници ще са фаворите Черно море Порт – 2 и академията на Саша Топчов – Стар Баскет.