Момчета (12): Вторият отбор с победа и загуба на домакинския турнир

Вторият отбор на БК Шумен при момчета (12) записа победа и загуба на втория турнир от надпреварата в група Б на регион „Добруджа“. На турнира провел се днес в Шумен, младите баскетболисти на нашия клуб записаха победа над Академик Варна с 47:36 в първия си двубой, но отстъпиха на победителя в групата Черно море Тича-2 с 28:61.

Възпитаниците на Янко Янков изиграха чудесен първи мач срещу отбора на Академик Варна. Началото бе силно за нашите момчета и те поведоха в резултата след хубави пробиви. По-добрата защита на нашия тим също спомогна разликата да бъде в наша полза. През втората четвърт, обаче „академиците“ заиграха по-добре и след поредица грешки от страна на Шумен те се върнаха в мача 20:20. За второто полувреме треньорът Янко Янков предприе промени и разпредели така двете петици на своя състав, че след началото на третата четвърт Шумен отново водеше в резултата. Отново силна игра в защита, множество откраднати топки и лесни кошове за шуменските момчета бяха в основата на натрупания аванс. Последната четвърт бе равностойна, но този път Шумен не допусна ново догонване и затвори мача при 11 точки аванс – 47:36.

Във втория двубой срещу Черно море Тича-2, отборът на Шумен започна добре и откри резултата, за съжаление варненските момчета бързо показаха по-голям талант и за набързо поведоха в резултата с десетина точки. До края на първата част варненският отбор затвърди преимуществото си и я спечели с 28:12. Втората четвърт започна чудесно за нашия тим – страхотна игра в защита и добри пробиви от дясно в нападение бяха основната причина разликата да започне се топи. Нашият тим не позволи на варненци да отбележат кош цели 6 минути. Разликата падна до 8 точки, но треньорът на Черно море взе тайм-аут, успокои малките баскетболисти и след подновяването на играта те започнаха да бележат. Играта вървеше равностойно, а „моряците“ се оттеглиха с аванс на полувремето – 38:23.

Второто полувреме бе повторение на първото, с тази разлика, че втората петица на Черно море този път не допусна разликата да бъде намалена. След хубави отигравания в атака и при добра преса на цяло игрище варненският отбор успя да натрупа солидна преднина, с която си осигури победата и първото място в група Б на регион „Добруджа“.

След всички изиграни мачове в тази група Шумен завърши с две пободе и две загуби на третото място от пет отбора. Първи в класирането са Черно море Тича-2, втори са Светкавица Търговище, от които загубихме драматично на предишния турнир със само 2 точки 25:27. Всички резултати и крайното класиране в група Б на регион „Добруджа“ можете да видите в секция „Програми/Момчета (12)