Момчета (12): Два страхотни мача за начало на сезон 2017/18, но само една победа

Момчетата до 12 години на БК Шумен започнаха участието си в регион Добруджа, А група с два страхотни мача, но за съжаление само една победа. На провелия се днес първия турнир от редовния сезон в нашия регион, момчетата на Янко Янков отстъпиха драматично от Дунав Русе с 59:62 след като получиха тройка 9 секунди преди края на редовното време. В другия двубой за деня, обаче нашият тим проведе показно на връстниците си от Ънстопабъл Добрич и спечелихме с 61:24.

Първият двубой срещу Дунав Русе не започна никак добре за нашия тим и първата петица на Шумен отстъпи категорично на русенската. Втората петица на шуменци, обаче показа много повече баскетболни достойнства от връстниците си и не само навакса пасива от 10-на точки, но и успя да поведе с 8 точки – 32:24, като при този резултат дойде краят на полувремето. През второто полувреме треньорския щаб на русенци завъртя петиците и пусна по-слабата петица срещу шуменската първа петица. Нашият тим се справи добре и успя да увеличи аванса до 15 точки. За съжаление няколко грешки в края на третата четвърт намалиха хубавата преднина до 10 точки. В последната четвърт силната петица на русенци успя да намали постепенно пасива си, въпреки че и нашите момчета не се даваха и отбелязаха доста кошове в тази последна част. Силната игра под кошовете и при борбата на по-снажните момчета от Русе обаче се оказа решаваща. Те изравниха резултата 3 минути преди края и двубоят се играеше кош за кош. При оставащи 30 секунди до края и преднина за Дунав от 2 точки, Шумен изравни след хубав пробив, но в следващата атака русенци хвърлиха всички сили да решат мача – великолепен изстрел 9 секунди преди края от тройката им даде преднина от три точки. В оставащите секунди до края шуменци направиха опит да върнат тройката, но той беше неуспешен и Дунав се поздрави с победата.

Във втория мач срещу Ънстопабъл, шуменци започнаха колебливо и в самото начало позволиха на опонента да отбележи лесни кошове, при 6:6 обаче, нашите се разиграха и до края на частта взеха аванс от 10 точки. Втората петица игра отлично и увеличи аванса с още 8 точки. През второто полувреме нашият тим доминираше в борбата под коша и след множество добавки успяхме да затворим мача при комфортна преднина 61:24.

Предстои още един турнир в тази фаза на първенството, който ще се проведе в Силистра на 03.12.2017. Наши противници ще са домакините от Доростол и Черно море Тича от Варна.