Момчета (12): Две загуби за Шумен на последния турнир от група А

Момчетата до 12 г. на Шумен записаха две загуби на последния турнир от редовния сезон в регион „Добруджа“, А група. Първият ни отбор в тази възрастова група отстъпи последователно на Доростол с 45:83 и Черно море Тича с 39:54. Въпреки, че загубиха и то с разлика, младите шуменски баскетболисти показаха добра игра и само моментни спадове им попречиха да постигнат по-добри резултати.

В първия двубой за деня Шумен се изправи срещу домакините на турнира Доростол. Отборът от Силистра влезе много здраво в срещата и бързо поведе в резултата. Шуменци пропуснаха много от своите възможности, като трябва да отдадем заслуженото и на Доростол, който играеше прибрано в защита и не допускаше лесни стрелби. Домакините затвориха първата четвърт при 20 точки преднина и на практика си решиха мача. Втората четвърт Шумен игра много по-добре, вкарваше своите възможности, а в защита ограничи нападенията на силистренци. Второто полувреме продължи с равностойна игра, а опитите на Шумен да намали преднината не успяха, поради добрата защита на Доростол, които удържаха нападенията на нашия тим. Шумен също не позволи на съперниците си да отбележат много точки в тази четвърт и разликата се запази 20-на точки. Последната четвърт отборът от Силистра отново заигра нахъсано, вземаше борбите както в защита, така и в нападение и си осигуряваше по няколко възможности за стрелба. Нашите момчета сякаш се обезвериха от силовата игра на по-здравите и високи противници и позволиха на съперника да увеличи преднината си над 30 точки. Доростол спечелиха с 83:45 и си осигури първото място в регион „Добруджа“ през редовния сезон.

Вторият двубой бе срещу друг силен съперник – Черно море Тича. Мачът започна изключително силно за Шумен, като първата петица успя да отвори разлика от 10 точки. Нашите играеха добре в защита, откраднаха няколко топки и вкараха на бърза атака. Втората петица на Шумен също излезе мотивирана и след добри атаки увеличихме още преднината, но варненци се окопитиха и довършиха първото полувреме подобаващо с поредица от бързи атаки и лесни кошове, които намалиха преднината ни. Второ полувреме сякаш двата отбора излязоха тотално променени. „Моряците“ играеха агресивно в защита и откраднаха множество топки от нашите гардове. Нападението на варненци също започна да работи успешно и резултатът бързо бе обърнат в тяхна полза. До края на срещата шуменските момчета изглеждаха така, сякаш играеха пети мач за деня – физически изтощени и без желание за игра. Варненци се възползваха и вдигнаха разликата до 15 точки – 39:54. При този резултат дойде и края на срещата.

След изиграване на всички срещи от група А на региона, Шумен заема 4 място след Доростол, Черно море Тича и Дунав Русе, а след нас остава само отбора на Ънстопабъл. Заключителния етап на надпреварата в регион Добруджа ще започне след Нова година, очаквайте програмата на сайта ни.

Снимка: Архив на БК Шумен