Момчета (12): Отново победа и загуба за втория отбор на Шумен

Вторият отбор на Шумен при момчетата до 12 години отново записа победа и загуба. На втория турнир от редовния сезон в регион „Добруджа“, група Б, който се проведе в Шумен, нашите момчета победиха Стар Баскет Варна с 63:53, но загубиха от Черно море Тича-2 с 39:90. Отборът ни е втори във временното класиране, като до края на този етап от първенството остава още един турнир.

Първият двубой за деня изправи най-малките шуменци срещу Стар Баскет от Варна. Стартовата петица започна убедително и поведе в резултата, но варненските баскетболисти също показаха добри умения и намалиха разликата преди края на първата четвърт. Втората петица беше по-убедителна, игра силно в защита и Шумен поведе с 14 точки в края на първото полувреме. Третата четвърт отново започна добре за шуменци, които вдигнаха разликата до 20 точки. Две поредни тройки от страна на Стар Баскет им дадоха надежда, че те все пак могат да спечелят мача. Последната четвърт бе равностойна и двата отбора редуваха добри атаки, което бе в полза на Шумен. Момчетата от втората петица запазиха преднината натрупана през първите три четвърти и затвориха мача при 63:53, за да запишат втората си победа в група Б на регион „Добруджа“.

Вторият двубой за деня ни изправи срещу познат противник – Черно море Тича-2. Срещу този противник се изправихме в началото на месеца, но записахме поражение с 19:75. Този мач, обаче започна така сякаш нашите момчета са напълно равностойни на варненските си връстници. Въпреки, че гостите взеха превес и водеха с 12 точки до средата на първата четвърт, шуменските баскетболисти не се предадоха и до края на частта показаха добра защита, а в нападение отбелязаха няколко коша, за да намалят преднината до 7 точки. Втората петица на Шумен също игра равностойно в първите минути и държеше разликата около 10 точки. При оставащи 3 минути до края на полувремето варненци заиграха по-концентрирано и бързо успяха да качат преднината си до 18 точки – 40:22. За съжаление през второто полувреме нашият отбор не успя да се противопостави на Черно море, които затвориха третата четвърт при 33 точки преднина – 66:33. Последната четвърт бе през голямата си част равностойна, но се повтори сценария от първото полувреме и варненци направиха силни последни минути, в които увеличиха още своя актив и грабнаха победата с резултат 90:39. Въпреки голямата разлика можем да кажем, че нашият отбор се представи по-добре в нападение в сравнение с първия двубой между двата съперника преди месец.

Следващият турнир е отново в Шумен на 20.12.2017. В него вторият ни отбор при тази възрастова група ще изиграе вторите си мачове срещу Стар Баскет и Светкавица Търговище.